Bevezető

Üdv mindenkinek!

A honlapot azért hoztam létre, hogy a Dyatlov-incidens néven elhíresült eseményről összeszedjük és rendszerezzük a fontosabb tényeket, elméleteket.
Kezdjük mindjárt az elejével: a név. Tudom hogy az orosz neveket fonetikusan kell átírni magyarra, így Игорь Дятлов neve Igor Gyatlov lenne. Az angolos átírás mellett azért döntöttem, mert a frissen megjelent film címében is Dyatlov szerepel, így nyilván ez az írásmód fog elterjedni jobban, ezt fogják keresni a neten. Ettől függetlenül én a saját bejegyzéseimben Gyatlovnak fogom írni, a magyar helyesírás szabályainak megfelelően.

A szabályokról még pár szó:
– némi hezitálás után úgy döntöttem, hogy a hozzászóláshoz regisztrálni kell. Ingyen van, és aki érdemben hozzá akar tenni valamit a témához, kérem vállalja ezt a kis kellemetlenséget!
– a hozzászólások közül figyelmeztetés nélkül moderálom a trágár, személyeskedő, gyűlölködő, és egyéb módon elfogadhatatlan, törvénybe ütköző szövegeket. Remélem nem lesz erre szükség.
– offolni bizonyos határig ér, de megkérek mindenkit, maradjunk a témánál!

Az oldal feltöltése folyamatos, amikor van egy kis időm, hozzáteszek, de lehet, hogy a frissítések között el fog telni több hét is. Érdemes időnként visszanézni. A frissítéseket mindig jelezni fogom a főoldalon.

És most vágjunk bele!

1 comment

  1. A területen a hadsereg légiakna kísérleteket folytatott. A légiakna lökéshullámmal öl, így pontos magyarázat arra, hogy miért nincsenek külsérelmi nyomok azokon a testeken, amiket “valami” belűről összeroncsolt. Ezt támasztja alá, hogy a másik turistacsoport villódzó fényeket látott a levegőben azon a környéken. Biztos nem termonukleáris kísérlet volt, de a robbanó anyag vagy a töltet tartalmazott rádioaktív anyagot, talán azért, hogy a túlélőket is elpusztítsa. Valahogy így történhetett:
    Éjszaka hatalmas dörrenés ébresztette a társaságot. A melléjük rendelt Zolotarjev, azonnal kapcsolt, miszerint a lőtéren vertek sátrat. Ekkor már ketten meghaltak, akiket a lökéshullám elért. Azonnal kivágták a sátrat és menekülni kezdtek. A halottakat vitték magukkal, mert nem volt idő megbizonyosodni a halálukról. Az egyiket, a nőt még a fenyő elérése előtt elejtették, úgy 250 méterre a sátortól. (Erről gondolják azt, hogy visszafelé úton esett el.) Öten elérték a fenyőt, de a bombázásnak már akkor vége lett. Zolotarjev rájött, hogy vége a kísérletnek, de felszerelés nélkül megfagynak. Visszaindultak. A másik 4 addig rohant, amíg fedezéket nem találtak, de annyira kihűltek, hogy már nem tudtak mozdulni. A KGB-s Zolotarjev sem volt mellettük, így fogalmuk sem lehetett a részletekről sem, tehát, azt sem tudták meddig tart a bombázás. Lehet, hogy ki akarták várni a reggelt. Szerintem, ez az ésszerű magyarázat arra is, hogy miért titkolja a hadsereg, az állam és mitől van sugárzás a holttestekben. Az égések a kezeken attól keletkezhettek, hogy a légiakna a fémtárgyakat felforrósíthatta (mikrohullámokkal?) így, aki ilyenhez nyúlt menekülés közben az megégett.

Vélemény, hozzászólás?