Bevezető

Üdv mindenkinek!

A honlapot azért hoztam létre, hogy a Dyatlov-incidens néven elhíresült eseményről összeszedjük és rendszerezzük a fontosabb tényeket, elméleteket.
Kezdjük mindjárt az elejével: a név. Tudom hogy az orosz neveket fonetikusan kell átírni magyarra, így Игорь Дятлов neve Igor Gyatlov lenne. Az angolos átírás mellett azért döntöttem, mert a frissen megjelent film címében is Dyatlov szerepel, így nyilván ez az írásmód fog elterjedni jobban, ezt fogják keresni a neten. Ettől függetlenül én a saját bejegyzéseimben Gyatlovnak fogom írni, a magyar helyesírás szabályainak megfelelően.

A szabályokról még pár szó:
– némi hezitálás után úgy döntöttem, hogy a hozzászóláshoz regisztrálni kell. Ingyen van, és aki érdemben hozzá akar tenni valamit a témához, kérem vállalja ezt a kis kellemetlenséget!
– a hozzászólások közül figyelmeztetés nélkül moderálom a trágár, személyeskedő, gyűlölködő, és egyéb módon elfogadhatatlan, törvénybe ütköző szövegeket. Remélem nem lesz erre szükség.
– offolni bizonyos határig ér, de megkérek mindenkit, maradjunk a témánál!

Az oldal feltöltése folyamatos, amikor van egy kis időm, hozzáteszek, de lehet, hogy a frissítések között el fog telni több hét is. Érdemes időnként visszanézni. A frissítéseket mindig jelezni fogom a főoldalon.

És most vágjunk bele!